A férfi potencia, avagy a potenciazavar pszichikai hátterének nyomában

Beszéljünk egy olyan problémáról, amely a felnőtt férfiak többségénél jelen van, és amely a serdülő vagy fiatal fiúkat is egyre inkább érinti. Tudom, hogy nagyon nehéz elkezdeni. De segítsünk magunknak. Készek vagyunk szembenézni vele, igaz? Most, hogy meghallgattuk, mit mondanak egyesek a problémáról, esetleg el is kezdhetnénk komolyabban foglalkozni vele.

Pszichológiai zavarok – szeretne egyet?

Hogyne! Kettőt is! Ha őszinték akarunk lenni, a társadalomban egyre többen küzdenek potenciazavarral. A hátterét viszont nem boncolgatják túl sokan, hiszen úgy vannak vele, „Majd a bogyó segít”. Egyébként ez is teljesen igaz. Viszont a bogyó önmagában kevés. Meg kell keresni mindennek a gyökerét, hiszen minden abból fejlődik ki. „A lelki problémák mögött gyakran a sérült, vagy a bizonytalan önértékelés húzódik meg. Ha a szexuális aktusok során visszatérően tapasztalja meg a férfi kliens a potencia zavart, az gyakran még jobban csökkenti az önbizalmát és növeli a szorongását, ami még inkább csökkenti az erekció valószínűségét.” -írja Dr. Hollósy-Vadász Gábor a pszichologuskereso.hu oldalon.

Jól hangzik, igaz?

A megoldást erre megtalálni mondhatni nem a legkönnyebb. Ami viszont megnyugtató információ lehet az az, hogy mint mindenre erre is van. Csak fel kell ismerni, és dolgozni vele. Dolgozni kell magunkon és a problémánkon. Azt viszont jegyezzük meg! Olyan sohasem lesz, hogy tökéletesen működünk, csak éppen kevésbé súlyosan a problémánkat illetően, vagy megtaláljuk a saját bevált eszközünket, ami mentálisan is segít elkerülni azt.

„Minden fejben dől el!” vagy már nem?

Inkább is. Illetve egészségügyi szempontokból, fizikai értelemben is megvizsgálják általában az alanyt. Az orvosok szerint ez mégsem egy betegség, inkább annak következménye lehet, mely hosszas kivizsgálás után felderíthető csak. Abban viszont mégis van igazság, hogy miután már körbejártunk mindent, és semmilyen jellegű betegséget nem véltünk felfedezni, érdemes elgondolkodni azon, hogy a fejünkben rejlik a megoldás.

Összességében mint mindenről, úgy a potenciazavarról is elmondható a következő: ha a lelkiállapotunk elgyengült, vagy megbetegedett, úgy a szervezetünk is hasonlóképpen tud reagálni. Ennek következtében kezdjük el a probléma gyökerét felderíteni!

Amikor már a pszichológus sem segít

A különböző potencianövelők segíthetnek a tünetek enyhítésére, vagy éppen a teljes megszüntetésére. Remek tulajdonságuk egyébként, hogy vágyfokozó hatásuk révén könnyedén rászánhatjuk magunkat az élvezekre. Továbbá léteznek potencianövelő vitaminok is, melyek a teljes természetességük mellett, abszolút jól passzol az egészség életmód megőrzésére.

Iratkozz fel hírlevelünkre

E-mail cím nem megfelelő

Iratkozz fel hírlevelünkre

..és egyszeri 10% kedvezményt biztosítunk következő vásárlásodból! A hírlevélben további kedvezményeket találsz.

E-mail cím nem megfelelő