Hogyan befolyásolhatja a média a szexualitást?

A különböző függőségek rabságában egyre többen érintettek. Ezeknek az igazi valós okait egy szakember tudja pontosan megállapítani, hiszen egyéntől függ, hogy éppen mivel küzd és miért. Ha viszont mégis szeretnénk tudni valamit a függőségről az az, hogy nagyon sok köze van az önértékeléshez, az elszenvedett traumák fel nem dolgozásához, vagy a magányhoz. A cikk legfőképpen a pornófüggőségről fog mesélni nekünk, amelyből az is kiderül, hogy mire lehet intő jel, ha valaki rendszeresen” használja.”

A függőség

A függőségek fajtáit sokféleképpen lehet megkülönböztetni. Összességében azonban mindegyikről elmondható ugyanaz: a ragaszkodás megléte azokhoz a dolgokhoz, melyek képesek elvonatkoztatni a problémáktól egy kis időre. Ezt az érzetet keresők körében alakulnak ki leginkább a szenvedélybetegségek. Az esetek többségében az is elmondható, hogy a mentálisan kevésbé erős emberek, hamarabb válnak függővé, hiszen a gondokkal való szembenézés nehézségekkel teli élményeket okoz.

A szexualitás, mint függőség

A nimfomániáról már talán sok helyen hallhattunk. Rengeteg film, zene, és más jellegű anyag készült az adott témában. A társadalom nagy százalékát érinti, mégsem egy olyan betegségről beszélünk, mely komoly pszichiátria kezelést igényel. Nincs különbség a nők és férfiak között, ami a számokat illeti. A szexfüggőséget csak úgy, mint más jellegű függőséget bizonyos hormonok aktivizálódása segíti elő, mint az endorfin és az oxitocin. Ezek megjelenése fokozza az élmény és örömszerzés megnyilvánulását fizikai és mentális értelemben is.

A pornófüggőség és annak hatásai

Az Interneten lévő tartalmak terjedésével manapság, minden egyre népszerűbbé vált. Többek között a pornó is, mely ugyan régen is jelen volt a köztudatban, csak éppen nem volt ennyire könnyen elérhető mindenki számára. Egyébként pár szexuálpszichológust hallhatán kiderült, hogy a pornófilm nézése kis mértékben talán még egészséges is. A túlzott fogyasztása azonban, párkapcsolati nehézségeket okoz, melyben a partnert már egy egészen más szemüvegen keresztül vizsgáljuk. A filmben szereplők ugyanis, tökéletes idomokkal, tökéletes pózokban mutatják be a különböző jeleneteket. Arról nem is beszélve, hogy kialakulhat a pornófüggőség.  Mindemellett a saját szexualitásunk is romlik. Hevesi Krisztina, szexuálpszichológus szerint, több az erekciós probléma 40 év alatt, mint fölött. A vizuális túlingerlés és az erős manuális stimuláció hatására csökken a férfiak örömképessége. Egyre nagyobb izgalmak kellenek ahhoz, hogy készen álljunk az aktusra. A függőségek talán egyik legnagyobb veszélye az az, hogy mindig több és több kell, így végül megszületik a folyamatos elégedetlenség érzése.

Fontos, hogy tisztában legyünk a saját problémáinkkal, még akkor is, ha nehezünkre esik szembenézni azokkal. A psziché folyamatosan jelzi nekünk, ha valami nincs rendben. Abban az esetben, ha indíttatást érzünk arra, hogy valamilyen eszközökhöz nyúljunk, mihamarabb forduljunk szakemberhez a súlyosbodás elkerülése végett!

Választhatunk továbbá a problémát enyhítő készítmények közül, melyek leginkább arra szolgálnak, hogy enyhítsék a tüneteket. A természetes potenciafokozók garantálják a potenciazavarban szenvedők kiegyensúlyozott életminőségét, emellett pedig segít megőrizni az egészséges életmód fenntartását.

Iratkozz fel hírlevelünkre

E-mail cím nem megfelelő

Iratkozz fel hírlevelünkre

..és egyszeri 10% kedvezményt biztosítunk következő vásárlásodból! A hírlevélben további kedvezményeket találsz.

E-mail cím nem megfelelő