Lehet- e örökölni a potenciazavart?

A kérdés azért jó, mert sokan nincsenek tisztában a potencia probléma hátterével. Rengeteg minden összefügg, akkor, ha az adott egészségügyi probléma gyökerét kívánjuk felkutatni. Többek között első kézből kérdeznek rá a doktorok is, hogy volt e bizonyos szintű előfordulás a családban az adott betegség kapcsán. Na, de mégis mi a helyzet a potenciazavarral? Lehet-e a gyanakodni a nagypapára?

A merevedési zavar egyenlő a keringési zavarral?

A kardiológia külön foglalkozik a potenciazavarral. Ennek fő oka, hogy a kezeletlen koszorúér- szűkületre, vagy a magas vérnyomásra is figyelmeztethet a merevedési probléma. A szív- és érrendszeri betegségek súlyosbodása pedig csökkenti a szexuális aktivitást is, amellett, hogy a pénisz sem működik a legmegfelelőbben.

Tehát örökölhető?

Maga a potenciazavar nem, hiszen ez nem is egy betegség, sokkal inkább egy tünete lehet a fent felsoroltak egyikének, vagy többikének. Viszont a szív- és érrendszeri betegségek nyomában nem árt nyomoznunk, ami a családfát illeti.

Vannak, akik együttlét közben kerültek életveszélyben

Sajnos ez nem túlzás és nem is ritka. A szexuális együttlét fokozza a pulzusszám és vérnyomás- emelkedést. Ennek következtében pedig, mivel a nemi együttlét egy komoly fizikai megterhelést jelent a szervezet számára, a tünetek fokozódhatnak. Azok pedig, akik nem voltak tisztában a betegségükkel, komoly életveszélybe kerültek az aktus során. Például egy szívinfarktuson átesett férfi esetében tanácsos a nemi együttlét kihagyása 1-2 hétig. A hosszú ideg tartó absztinencia után újrakezdett szexuális élet a fent említett okok miatt hasonló kockázatot hordoz magában- írja Dr. Papos István, Urológus

A merevedési problémákkal nem kell rögtön rohanni az orvoshoz. De! A hátterét érdemes minél hamarabb felkutatni, hogy kizárhassuk a komolyabb betegségeket.

Hogyan előzhetők meg ezek a betegségek?

Ha esetleg megbizonyosodtunk arról, hogy családi halmozódást jelentenek a szív- és érrendszeri betegségek, nem árt fokozattan ügyelni arra, hogy megakadályozzunk azok kialakulását. Viszont, ha pedig már jelen van a betegség egyike, könnyedén csökkenthetjük a tüneteket az alábbiakkal: rendszeres testmozgás, változatos, és kiegyensúlyozott táplálkozás, sok folyadékbevitel, egészséges életmód (dohányzás, alkohol nélkül), a túlzott koffeinbevitel csökkentése, vagy teljes elhagyása.

Ha már kialakult…

Léteznek erre alternatív megoldások, melyekkel enyhíthetők a már kialakult tünetek. A potencianövelés érdekében érdemes többféle potencianövelő készítmények után kutakodni. Ezek az étrend-kiegészítők egyébként természetes alapanyagokból készülnek, melyek hétköznapjainkban tökéletesen beilleszthető, ami az életmódunkat illeti.

Iratkozz fel hírlevelünkre

E-mail cím nem megfelelő

Iratkozz fel hírlevelünkre

..és egyszeri 10% kedvezményt biztosítunk következő vásárlásodból! A hírlevélben további kedvezményeket találsz.

E-mail cím nem megfelelő