A természetes étrend-kiegészítők a szervezetbe jutó anyagok megfelelő arányának elérésére irányulnak. A hatóanyagok tartalmukat tekintve meghatározhatóak az alábbi kategóriákba: vitaminok, ásványi anyagok (pl. kalcium, vas); gyógynövények (pl. ginseng), gombák. A hazai étrend-kiegészítők a sportolók, nyugdíjasok és hétköznapi emberek számára is egyre inkább kedvező alternatívát jelentenek az általános élelmiszerekhez képest.
Ezért fontosak annyira
A kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás az összes fontos és fontosnak tartott tápanyag elérését biztosítja szervezetünknek, még akkor is, ha nem egyformán kerülhet bevitelre mindegyikből. Adódhatnak azonban olyan élethelyzetek – szigorú diéta, fogyókúra, felfokozott, rohanó életmód – amikor a megszorítások vagy esetleg egyoldalú étrend miatt kiegészítők fogyasztására van szükség. Emellett az étrend-kiegészítő biztosítja a szervezet egyensúlyi állapotához, normál működéséhez szükséges tápanyagbevitelt.
Ezek érdemes a leginkább rendszeresen fogyasztani!
- D-vitamin,
- omega-3 zsírsavak,
- probiotikumok,
- asztaxantin,
- keserűanyagok,
- fűlevek,
- magnézium,
- algák
- egyéni étrend-kiegészítők.
Ezek érdemes kúraszerűen alkalmazni!
- bentonit,
- útifű maghéj,
- béltisztító,
- savtalanító,
- kurkumin,
- szulforafán,
- B-vitamin-komplex,
- proteinpor.