A szexualitás, mint lélekegyesítés

Térjünk el egy kicsit a megszokott szexuális felvilágosítás témájától. A szex nem csak egy biológiai szemszögből vizsgálandó fogalom, ahogyan azt tudományos értelemben tanítják az iskolákban. A földhözragadtabb személyiségeknek külön hangsúlyozom, nem egy „hittérítőként” szeretném megközelíteni a témát, nem kötelező hinni leírtakban. A blog célja, hogy elrugaszkodjunk kicsit a megszokott ideológiáktól és, hogy megközelítsünk bizonyos témákat egy teljesen más perspektívából, az ébredő szexualitás margójára.

Ami megfoghatatlan és egyben megmagyarázhatatlan-az ébredő szexualitás

Ez a lélek. Minden vallás, attól függően, hogy keleti vagy nyugati, filozófiai vagy spiritualitás értelemeben véve, teljesen máshogyan közelíti meg e fogalmat. A vitákat elkerülve, nem is mennénk bele jobban ennek mélységeibe. Elég, ha annyit megértünk, a lélek, nem egy testrészünk, aminek az agyunk kedvére parancsokat osztogathat. Az emberi pszichétől talán még sokkal bonyolultabban működik, pedig az sem a legegyszerűbb és ráadásul még tök jól ki is egészítik egymást. Egyik sincs a másikától.

Így van ez a nőkkel és a férfiakkal is

Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt – a nő férfit.” Karinthy Frigyes egyébként, ahhoz képest elég hétköznapi értelemben fogalmazott, pedig a Capillária című műve az egyik legnagyobb durranás volt azokban az időkben.

Azt mondják a szerelem időtlen és így van ez a lelkünkkel is. Csak éppen sokan nem hiszik el magukról, hogy mindez bennük is létezik. Az ellentétes energiák vonzzák egymást, mint férfi és nő, mint határozatlan és határozott, mint szárazság és nedvesség, és lehetne ezt még fokozni fizikai szinten is. A lényeg, hogy az a fajta a lélekegyesítés, ami szerelemből tud adódni két ember között, az semmivel sem felcserélhető. Lehetünk olyanok, akik egész életükben függetlenek akartak maradni, vagy csak trófeákat gyűjtögetni, akkor sem ezek lesznek azok, amik igazán kielégítően hatnak ránk.

Mindenki keresi azt az egyet, akivel egyesülhet, ha tagadja, ha sem

Valamiért és valahogyan meg is találja idővel. Lehetne ezt is a biológiára fogni, vagy a kémiára, vagy csak szimplán bármire, mert az ember ilyen. De az ösztönök, vagy spirituális megfogalmazva az lélek felismeri azt, aki hozzá tartozik. Hiszen túl sokan élünk a Földön, mégis van, aki egy emberrel le tudja élni az egész életét. Nem kell válogatnia, tudja, hogy kihez tartozik. A szexualitás kérdése pedig ettől lesz csak igazán szép.

Iratkozz fel hírlevelünkre

E-mail cím nem megfelelő

Iratkozz fel hírlevelünkre

..és egyszeri 10% kedvezményt biztosítunk következő vásárlásodból! A hírlevélben további kedvezményeket találsz.

E-mail cím nem megfelelő